Spor Tarzda Tesettür Kıyafetler Nasıl Kombinlenir?

Buğlem Takım - Turuncu - Sümay ModaTesettür kıyafetleriniz ile kombin oluştururken ilk adımınız görünmek istediğiniz tarzı iyi belirlemek ve bilmek olmalıdır. Özellikle de spor tarzda bir kombin oluşturacaksanız eğer, kombinde kullanacağınız aksesuarlara çok büyük önem vermeniz gerekmektedir. Klasik bir modele yakın duran elbiseleri bile doğru aksesuarları kullanarak spor tarza çevirebilirsiniz. Fakat siz kaliteli ve doğru bir görüntü için seçtiğiniz parçaların spor tarza uygun olarak tasarlandığından emin olunuz.

 

Klasik elbiselerle ve pantolonlarla yapmaya çalıştığınız spor tarza sahip kombin kötü gözükebilir. En kolay ve rahat şekilde spor bir kombin sahibi olmak istiyorsanız bir tişört ve kot pantolonu bir araya getirerek, üzerine de tişörtün rengine uyumlu bir tesettür kap kullanabilirsiniz. Spor kombinlerinizi oluştururken desen ve model tercihlerinizi doğru yaptığınız sürece sonuçtan memnun kalacaksınızdır.

 

Spor Tarz Kombinlerde Ayakkabı Tercihi

 

Spor tarzda hazırladığını tesettür kombinlerinizin en önemli parçalarından biri şüphesiz ayakkabılardır. Özellikle de spor ayakkabılar hem rahatlığınız için hem de spor kombin tarzını yansıtmak ve tamamlamak için biçilmiş kaftan durumdadır. Burada dikkat etmeniz gereken husus seçtiğiniz spor tesettür kıyafetiniz ile seçtiğiniz spor ayakkabının renklerinin uyumlu olması gerektiğidir.

 

Eğer ki sahip olduğunuz spor ayakkabı çeşidi az ise tüm kombinlerinizi kurtaracak bir adet siyah ve bir adet beyaz spor ayakkabı edinmeniz yararınıza olacaktır. Bununa birlikte spor ayakkabı yerine yine siyah ve ya beyaz renk düz taban bir ayakkabı ile kombininizi kurtarabilirsiniz. Önemli olan kullandığınız ayakkabının düz taban olması ve çok iddialı bir görünüşü olmamasıdır.

 

 Spor Tarz Kombinlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Spor tarzda oluşturduğunuz kombininizde kıyafetin yapısı ve üzerinde yer alan desenlere dikkat etmek gerekmektedir. Çok fazla desen ya da parıltı barındırmamasına özen gösterilmelidir. Yapacağınız en iyi tercih seçtiğiniz parçaların desensiz düz kıyafetler olmasıdır. Bu tarz kombinlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise aksesuar seçimleridir.

 

Metal veya deri detaylarına sahip, taşsız ve işlemesiz takıları seçmeniz kombinin daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Takı seçiminden sonra takılara uygun bir çanta seçmeniz gerekmektedir. Şu an trend olan spor bir sırt çantası kombine en uygun tercih olacaktır.