Renk Ve Detaylar Tesettür Kombin Tarzını Nasıl Belirler?

tesettür kombinHerkes kombinleri yapmaya bir parça ile başlamaktadır. Bu bazen desenli, siyah beyaz bir pantolon, bazen saks mavisi uzun kollu dökümlü bir gömlek ya da büyük çiçek desenli iddialı bir eşarp olmaktadır.

 

 Tesettür Kombinlerde Nasıl Giyim Tarzı Seçilmelidir?

 

Giyim tarzı tamamen size bağlıdır. Kendi beğendiğiniz stil ve modeller aşağı yukarı nasıl bir tarzı benimsediğinizi gösterir. Öncelikle yapılacak iş tarzınızı belirlemek olacaktır. Spor bir tarz mı, gündelik mi, klasik mi yoksa resmi mi bir tarz yapmak istediğiniz önemlidir. Aslında gardırobunuzdaki kıyafetlerin kumaşı, deseni ve rengi önemli ipuçlarıdır.

 

Eğer kanvas bir pantolon seçmişseniz, spor ya da gündelik bir tarz seçmişsinizdir demektir. Dolayısıyla gömlek, bluz ya da eşarbınız da spor ya da gündelik tarzda olmalıdır. Bu çok önemli bir kombin kaidesidir. Özetlemek gerekirse kıyafetlerdeki tüm parçaların tarzı birbiri ile uyumlu olmalıdır.

 

Tarz belirlemede zorlananlar için zariftesettur.com adresindeki tesettür kombin kategorileri fikir verebilir. Pantolon ve tunik kombinleri ile elbiseler ve takımların birbiri ile nasıl uyum içinde birleştirildiği görülebilir. O yılın renklerinin neler olduğu hakkında da bilgi edinilebilir. Kayra ve Burcu Tunik modellerinde renklerin yanında pantolonla ve ayakkabı ile birlikte kombinlenmiş örneklerini kullanabilirsiniz.

 

 Tesettür Kombin Yaparken Neler Dikkat Edilmelidir?

 

Kombin bir bütündür. Elinizde ipek ya da saten bir gömlek varsa dökümlü parlak kumaşlar kombinlere gösterişli bir hava katmaktadır. Seçilen diğer parçalar da tabloya uygun olmalıdır. Kanvas, penye ve denim kumaşlar spor ya da gündelik için uygunken; ipek ya da saten kumaşlar klasik veya resmi günlerde giymek için uygundur. Özetle konu şudur ki tarzınızı az çok belirledikten sonra seçeneklerinizi daha kolay eleyebilirsiniz.

 

Detaylar Tesettür Kombinde Neyi İfade Eder?

 

Tasarımcılar kumaşları öyle değişik şekillerde bir araya getirmektedirler ki elde bulunan parçanın kumaşına bakarak kolay kolay karar verilememektedir. Bu durumda desen ve detaylara bakarak karar verilebilir. Eğer gömlek ya da eteğinizde fazlaca metal detaylar ile büyük geometrik desenler bulunuyorsa gündelik veya spor bir tarza daha yakın duruyorsunuz demektir. Eğer eşarp veya şalınızda büyük güller, büyük çiçekler, romantik çizgiler varsa klasik giyinmek istiyorsunuz demektir. Fazla ağırbaşlı ve ciddi renk ve tonlardaki kıyafetin üstüne kombin oluşturacaksanız resmi olmak istediğinizi içten içe hissettireceksiniz demektir.