Mevsime Özgü Tesettür Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

tesettür elbiseMevsimsel değişimlere özgü kıyafet seçimi bölgesel farklılıklar göstermektedir. Soğuk bölgelerdeki yaz mevsimi ile sıcak bölgelerdeki yaz mevsimi aynı sıcaklıkları içermemektedir. Dolayısıyla bir bölgenin yaz mevsimi diğer bölgenin bahar sıcaklığı olabiliyor. Bu yüzden kıyafetlerdir renk ve kumaş farklılıkları da bölgelere göre değişim gösterebilmekte. Ancak standart kumaşlardan üretilen kıyafetler dört mevsim giyilebilme özelliklerine sahip olsa da, aşırı sıcakların ve soğukların yaşandığı yerlerde biraz daha farklı olabilmektedir.

 

 Yaz Mevsiminde Nasıl Kıyafet Seçilmelidir?

 

Yaz mevsimi doğal olarak insanları aşırı sıcaklara maruz bırakır. Kıyafetler tamamen değişir. Kısa kollu gömlekler, tişörtler, şortlar bunaltıcı sıcaklarda rahatlamak için birçok insan için rahatlatıcı modellerdir. Ancak tesettür giyimi tercih edenler için farklı yazlık kıyafetler kullanma gerekliliği bulunmaktadır. Diğer kıyafetler gibi yazın giyilecek tesettür elbise modelleri de kullananlara rahatlık ve konfor sağlarlar. Daha ince, keten ve pamuklu kumaşlardan oluşan gömlekler, tunikler ve elbiseler yaz sıcaklarında rahatlıkla giyilebilir. Bu konuda üreticiler tesettür kıyafet modasına uygun olarak mevsimsel özellikleri yansıtan renk ve desenlerde ince kumaşlardan oluşan yeni modelleri müşterilerine sunmaktadır.

 

 Kış Mevsiminde Nasıl Kıyafetler Seçilmelidir?

 

Kış mevsimi soğuk ayları içinde barındıran bir aydır. Havaların soğuması ile yazlık kıyafetler tamamen ortadan kalkar. Kalın kumaşlı ve yünlü kıyafetler dolaplardan çıkar veya yeni kıyafetler satın alınır. Her kıyafet türünde olduğu gibi tesettür kıyafetlerde de kışlık modeller bulunmaktadır. Bu modeller pardösü ve kaplarla kışa daha uygun hale gelmektedir. Yünlü kazaklar, pantolonlar ve elbiseler tesettür giyim kategorilerinde yerlerini almaktadır.

 

 Yaz ve Kış Aylarında Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Yazın ince keten ve ipek kumaşlardan tercih edilen eşarpların yerini, kışın daha kalın ve yünlü kumaşlar yer alır. Aynı şekilde şallar da daha koruyucu ve tamamlayıcı ürünler arasında yer alır. Güneşin yoğun olduğu yaz mevsiminde kullanılan parlak renkli eşarplar, kışın daha koyu ve mat renklere yerini bırakır. Her iki mevsimde de kullanılacak eşarbın polyester ürünler içermemesine ve kaymamasına özen gösterilmelidir. Kış aylarında farklılık yaratmak ve soğuktan korunmak amacıyla fularlar kullanılabilir. Fularlarda kıyafet bütünlüğüne göre daha zıt renkler kullanılması kombini farklılaştıracaktır.