Kısa Boylu Kadınlar Hangi Tesettür Giyim Parçalarını Tercih Etmelidir?

tesettür giyimKısa boya sahip olan kadınlarda bu durum birçok probleme neden olmakta ve kadınlara fazlasıyla rahatsızlık vermektedir. Kısa boy problemi tesettürlü kadınlar içinde geçerli olmaktadır. Bu gibi durumlarda doğru kombin ile bu problem en aza indirilebilmektedir. Günlük yaşamda tercih edilen tesettür giyim parçaları doğru belirlendiği sürece kısa boya sahip olmak bir problem olmayacak aksine doğru tesettür giyim parçaları ile tesettürlü kadınlar olduğundan daha uzun gözükerek moral olarak da görünüş olarakta kendilerini iyi hissedeceklerdir.

 

 Kısa Paça Pantolonlar Kısa Boylular İçin İdeal Olmamaktadır

 

Kısa boylu tesettürlü kadınların dikkat etmeleri gereken tesettür giyim ürünlerinin başında pantolonlar gelmektedir. Pantolonlarda çoğunlukla kısa paça modeli tercih edilmektedir. Fakat kısa paça pantolon modelleri kısa boylu ve tesettürlü kadınlarda bacakları kesecek ve bacak boyunu daha kısa göstereceği için pek uygun olmamaktadır. Bu nedenle kısa boylu tesettürlü kadınların tercih edecekleri pantolon modelleri her zaman uzun paçalı olmalı ve kesinlikle kısa olmamalıdır. Bu sebeple giyilecek pantolonun modeli de oldukça önemlidir. Salaş pantolonlar boyu olduğundan da kısa göstermeye neden olacaktır. Salaş pantolonlar yerine kısa boylu tesettürlü kadınlar boru paça düz pantolon modelleri tercih edilmelidir.

 

 Yüksek Bele Sahip Ürünler Tercih Edilmelidir

 

Yüksek bele sahip bütün tesettür giyim ürünlerinin hepsi tesettürlü kadınları hem daha uzun göstermekte hem de daha ince gözükmesine neden olmaktadır. Bu nedenle tesettür etek alacağınız zaman eteğin modelinin yüksek bel olması oldukça önemlidir. Yüksek bel etek modelleri diğer etek modellerine göre daha fazla avantajlı olmaktadır. Kilosundan ve boyundan memnun olmayan tesettürlü kadınlar bu tarz giyim tercihlerine yönelmeleri gerekir.

 

 Tuniklerde Kısa Modeller Yerine Uzun Modeller Tercih Edilmelidir

 

Kısa boylu tesettürlü kadınların dikkat etmesi gereken bir diğer giyim parçası ise tuniklerdir. Tunik seçiminde son derece titiz davranılmalıdır. Kısa tunik modelleri yerine uzun tunik modelleri tercih edilmelidir. Bunun dışında tesettür elbise modelleri de kısa boylu tesettürlü kadınlar için ideal olmaktadır. Düz bir modele ve kesime sahip olan tesettür elbiseler, tuniklerde olduğu gibi boyu kesmeyecek ve kısa gözükmenizi engelleyecektir.