Kış Mevsiminde Tesettür Kap Modelleri

 Tesettür kapTesettür kelime anlamı olarak örtmek, örtünmek ve gizlenmek anlamına gelmektedir. Birçok kadın tesettüre önem vermekte ve buna göre giyimine özen göstermektedir. Tesettür giyiminde dış giyim oldukça önemlidir. Dış giyim dendiğinde akla kaban veya mont gelse bile yaz aylarında giyilecek ya da mevsimlik tercih edilecek parçalar da mevcuttur. Bunların içinde de en çok tercih edilen kap modelleridir. Yaz aylarında ince olan hırkalar da çokça giyinilmektedir. Fakat daha şık ve zarif görünmek isteyen tesettürlü kadınlar tesettür kap modellerine yönelim göstermektedir.

 

 Tesettür Kap Nedir?

 

Tesettür kap dize kadar uzanan yapıya sahip olan ve tesettürün kelime anlamına uygun görünüm oluşturan tesettür dış giyim kıyafetidir. Tesettür kaplar özellikle yaz ayları için tercih edilmekte farklı renk ve modellerle ön plana çıkmaktadır. Kap modelleri arasında en çok tercih edilen model kuşaklı kap modelleridir. Kuşaklı kap modelleri kadınları ince göstermekte ve zarif bir görüntü oluşmasına sebep olmaktadır.

 

 Tesettür Kap Seçilmesinin Sebepleri Nelerdir?

 

Tesettürlü kadınların çoğu dış giyimde şık, ağır ve zarif görünmek istemekte ve aynı zamanda da rahatlıkla kullanacakları ürünleri tercih etmektedir. Bu nedenle dış giyimde hem rahat hem de şıklık ve zarafeti birleştiren kıyafet olarak kap modellerini tercih etmektedirler. Yaz aylarında dahi kullanılabilen bu parçalar kadınları terletmeyecek ince yapılara sahiptir.

 

 Tesettür Kap Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Tesettür kap seçiminde renk ve model tercihi büyük önem taşımaktadır. Tesettür kap modelleri ve renkleri giyilen kıyafete veya ayakkabı rengine göre belirlenmelidir. Renkler mevsim ve ortamla uyumlu olacak şekilde seçilmelidir. Yaz aylarında sıklıkla seçilen renkler mor veya fuşya gibi sanlı ya da krem rengi gibi açık renkler olmaktadır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise kapın kumaşıdır. Kumaşın terletmeyecek ve ince kumaş olmasına özen gösterilmelidir. Sentetik kap modelleri yaz mevsiminde terleteceğinden rahat kullanımı engellemektedir. Tesettür kap modellerinin fiyatı aşağı yukarı aynı olmaktadır. Kapların fiyatları kumaşına ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak kaplar özelliklerine göre 80 – 200 TL arasında değişiklik göstermektedir.