Kabanda Yılın Trendleri

 

tesettür kabanHer yıl olduğu gibi bu yıl da havalar soğumaya başlar başlamaz yeni modellerde kabanlar vitrinlerde yerini aldı. Soğuk havalarda kullanılması zaruri olan bu ürünler şıklığı ve modernliği ile de çokça tercih edilmektedir. Tesettürlü kadınlarında kullanabilecekleri şık ve uzun modelleri de vardır.

 

 Kaban Çeşitleri

 

Kadınlar tesettür kaban seçerken genellikle çok uzun modelleri değil, daha kısa ve kullanışlı modelleri tercih etmektedir. Keçe kabanlarda son yıllarda rağbet gören kaban modellerindendir. Bunun yanı sıra kolları incili ve ya taşlı modellerde tercih edilmektedir. İnci zarifliği kabanlara oldukça yakışmaktadır. Birçok renk seçeneği bulunan kabanlarda daha çok kış renkleri olarak da bilinen bordo, siyah ve hardal gibi koyu renkler alınmaktadır. Koyu renk giysilerin temizliği de açık renklilere göre daha kolaydır.

 

 Kaban Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kaban alırken öncelikle unutulmaması gereken husus kabanın uzun süre kullanılacağıdır. Her ortamda kullanılabilecek modeller tercih edilmelidir. Boyun ve ya başlık kısımlarında kürkümsü detaylar bulunan kabanlar lüks bir görünüm sağlamaktadır. Bunun dışında daha sportif modellerde tercih edilebilir. Keçeden üretilen kabanlar kış ayları yağmurlu olan bölgeler için tercih edilmektedir. Bu modellerde renk seçenekleri de oldukça çeşitlidir.

 

 Tesettür Kaban Alacaklara Tavsiyeler

 

Uzun yerleri süpüren kaban modelleri kesinlikle tercih edilmemelidir. Çünkü kullanılacak mevsim yağmurlu ve karlı olacağından bu şekildeki kabanların altları hem ıslanacak hem de kirlenecektir. Daha kısa ve her ortamda kullanılabilecek şıklıkta modeller tercih edilmelidir.

Tesettürlü kadınlar için genellikle boyun kısmı daha kapalı olan modeller daha uygun olmaktadır. Eşarp ve ya şal yapıldığında boyun kısmı kapalı modellerin kullanımı daha kolaydır. Gri, bordo, haki gibi renkler kabanlarda trend renklerdir. Kişi ayakkabısı çantası ve eşarbıyla uyum içerisinde olan modelleri tercih etmelidir.

 

Alınacak kabanın kalitesine dikkat etmelidir. Alınacak kabanın modeli ve rengi kullanacak kişinin yaşına ve zevkine uygun olmalıdır. Sürekli kullanılacak bir ürün olduğundan sevilmeyerek alınan bir ürün olmamalıdır. Kaban kombinlerken güzel botlar, çizmeler, mevsimine uygun eşarplar ve ya şallarla kombinlenmelidir. Çanta seçimi de kabanın dokusuna uygun olmalıdır. Klasik tarzda bir kaban için sportif çanta kullanılmamalıdır.