İş Yerlerinden Kıyafet Seçimi Kurallara Bağlıdır

tesettürÖzel işletmeler, ofisler ve kamu kurumlarının belirli kıyafet yönetmeliği veya talimatları bulunur. Genelde bu talimatlarda abartılı renk kıyafetlerin giyilmemesi ve takıların takılmamasını içeren maddeler bulunmaktadır. Bazı iş yerlerinde herhangi bir talimat olmasa da, çalışma hayatının içinde kendiliğinden oluşan bir kıyafet kültürü bulunur. İster yazılı kural olsun, isterse kültürel alışkanlık olsun, her kıyafet gibi tesettür kıyafetlerin de sade ve şık olması esas kuraldır.

 

 Çalışma Hayatında Sadece Düz Renkler Tercih Edilir

 

Bu anlayışla hareket edildiğinde, iş yerinde giyilecek bir tesettür kıyafet modeli seçmek zor olmayacaktır. Çünkü tesettür kıyafetlerin ana amacı fazla abartıdan ve gösterişten uzak, sadece ve düz modellerin kullanılmasıdır. Birçok online satış sitesi ve mağaza incelendiğinde, tüm kıyafetlerin çalışma hayatına uygun modellerden oluştuğu görülecektir. Tunikler, takımlar, uzun elbiseler rahatlıkla günlük iş yeri kıyafeti olarak seçilebilir. İşe giderken ve gelirken kıyafet üzerinde pardösü ve kap modelleri tercih edilebilir.

 

 Eşarbınızın Kıyafetinizle Eşleştiğinden Emin Olun

 

Bütün tesettür kıyafetlerin üzerinde farklı renklerde ve modellerde eşarp kullanımı zarurettir. Ancak eşarbın bağlama yöntemi ve tekniği de son günlerde önem kazanmıştır. Sade ve hafif renklerden seçilmiş bir tesettür kıyafet üzerine yine aynı sadelikte, ama biraz daha hareketli desenlerden oluşan eşarp kullanılabilir.

 

 Şallar ile Kıyafeti Tamamlayın

 

Düz şal modelleri en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Çoğu online satış sitesi sayfalarındaki modellerde beyaz, siyah, zeytin yeşili, mavi ve mürdüm gibi eşarp renklerini kullanmaktadır. Bu internet sayfalarından ucuza satın alınacak modellerle kullanılacak eşarp çeşitliliği artırılabilir.

 

 Tatil Günlerinde Nasıl Bir Tesettür Model Seçilebilir?

 

Hafta sonu tatilleri veya yıllık izinler özgürlüğün tadını çıkarmanın en iyi yoludur. Mesai saatlerine takılmadan veya yetiştirilmesi gereken işlerden uzak günler geçirmek her zaman rahatlatıcı ve dinlendiricidir. Tatil günlerinde spor kıyafet seçimi en iyi seçenektir. Belirli kurallara takılmadan rahatlıkla hazırlanabilmeyi ve gezmeyi kolaylaştırır. Pantolon ve tunik modelleri bunun için en iyi örnekler olacaktır. Yine tayt ve gömlek modellerini de unutmamak gerekir. Uzun elbiselerle birlikte babet ayakkabılar ve çiçekli eşarplar daha harika görünmenin en iyi yolu olacaktır.