Hafta Sonu Kıyafet Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

tesettür elbiseGünlük ev ve iş hayatından bunalan insanların beklediği hafta sonları gezi ve ziyaretler için en iyi günlerdir. Bütün bir haftayı iş yerinde geçiren çalışanlar, okulda derslerden bunalan öğrenciler ve evde ev işlerinden yorulan hanımlar için dinlenme ve eğlenme zamanıdır hafta sonları. İş hayatında, okulda ve evde sürekli giyilen alışagelmiş tesettür kıyafetlerin biraz dışına çıkmak ve hafta sonunun tadını çıkarmak için daha rahat kıyafetler seçmek herkesin ilk aklına gelen seçenektir.

 

 Hafta Sonları İçin Seçilecek Genç Tesettür Kıyafetler Nasıl Olabilir?

 

Gençler için harika modellerin bulunduğu mağaza ve online satış siteleri bu konuda harika fikirler vermektedir. Ancak kendi sosyal çevrelerinde de belirli moda akımı oluşturan gençler için farklı kıyafet örnekleri bulunmaktadır. Gençler daha çok pantolon-tunik modellerinden oluşan kombinleri tercih etmektedir. Hazırlanması ve kullanımı daha kolaydır ve spor bir görünüm verir. Yine bu kıyafetlerde spor ayakkabı ve spor çanta kullanımı yaygındır ve genç tesettür giyim için ideal modeller arasında yer alır.

 

 Yetişkinler İçin Hafta Sonu Tesettür Kıyafet Seçimi Nasıl Olabilir?

 

Yetişkinler de tunik tercihinden vazgeçmemektedir. Ancak çoğu bayanın tercihi tesettür elbise modellerinden yana olmaktadır. Tesettür elbiseler daha toparlayıcı bir kıyafettir ve her ortamda rahatlıkla giyilebilmektedir. Bununla birlikte sadece bir eşarp ve ayakkabı ile kolayca kombinlenebilmektedir. Eşarp kullanmak istemeyenler için elbise modellerine şallar da uyum sağlamaktadır. Uzun bağlanabilen ve öne sarkıtılan uçları ile farklı görünümler elde edilmektedir. Yine elbiselerle birlikte sadece stiletto ayakkabı giyinmeye de gerek yok; artık spor ayakkabı ve babetler rahatlıkla elbiselerle birlikte kullanılabiliyor. Pantolon-gömlek ikilisi de yetişkin hanımların gözde kıyafetleri arasında yer almaktadır. Siyah pantolon ve yeşil, mavi ve pembe renklerden oluşan gömlekler birbiriyle uyumlu kıyafetler oluşturmaktadır.

 

 Kıyafetlerinize Kontrast Renk Ekleyin

 

Bir kıyafeti olduğundan farklı gösterebilmenin bir yolu da, o kıyafeti kontrast renklerle değiştirmektir. Kontrast renk kıyafetin bütünlüğünde değil, üzerinde kullanılacak aksesuarlar ile daha kolay sağlanmaktadır. Bunu sağlamanın en iyi yolu şal eşarp renklerini kıyafete monte etmektir. Elbisenin, pantolonun veya gömleğin üzerindeki rengin ton farkını eşarp üzerinde patlatabilirsiniz. Çantalar, kemerler de bu amaçla kullanılabilir. Hali hazırda online satış sitelerinde güpürler ve inci detaylarla da bu kontrastlar yakalanmaya çalışılmaktadır.