Gündüz Ayrı Gece Ayrı Elbiseler

 

Tüm zamanların kurtarıcı, tesettürlü kadınların her sezon vazgeçilmez parçası tesettür elbise gündüzden geceye uzanan elbise tasarımları, günün her anına kolaylık uyarlanarak eşlik etmektedir.

 

Birkaç ufak tefek destek, bir kaç ufak dokunuş ile şıklık kombinlenerek aksesuarlarla yeni hale bürünen elbiseler fonksiyonel yönleriyle insanlarda tutku uyandırmaktadırlar. Tek parçada kesişen elbiseler farklı zaman ve mekana göre farklı biçimlerde uyarlanmaktadırlar. Kişinin bulunduğu ortama göre de değişmektedir.

 

Gündüz Spor Ayakkabı, Gece Topuklu Ayakkabı

 

Bir elbise sadece ayakkabı seçimiyle iki farklı stile bürünebilir. Minimalist rüzgarların estiği yeni çağda, stil modelleri hep sadelikten yana olmuştur. Tam da bu zamana uygun düz kesim bir elbise tercihi farklı ayakkabı seçeneklerle kombin yaparak tek parçayla geceden gündüze geçiş yapmak kişinin elindedir. Gündüz için sneaker, oxford, babet, makosen, bot gibi ayakkabılar tercih edilirken, gece için zarif yüksek topuklu ayakkabılar, ince topuklu ayakkabılar, stilettolar şık mı şık bir uyum sağlar.

 

 Gündüz Atkı, Gece Mücevher

 

Elbiselerin havasını atkı ve mücevher zıtlığı ile değiştirmek mümkündür. Gündüzleri elbiselerin boynuna atılan atkılar tek hamleyle sportifliği ortaya çıkarsa da havalı sokak stillerine uyarlanır. Bu görünüm aniden şıklaştırmak istenirse atkılar kalkar, mücevher kutusundan en ışıltılı kolyeler, en parlak küpeler, broş iğneler, bileklikler devreye girer.

 

 Gündüz Salaş Kemer, Gece Şık Kemer

 

Son zamanların en sevilen elbise seçimlerinde bedenler büyümektedir. Günümüzde vücuda oturmayan, dar olmayan, hatları çok belli etmeyen oldukça bol dökümlü tasarımlar gündeme yerleşmiştir. Vücut hatlarını belli etmeyen bu elbiseler tesettürlü bayanların tercihidir. Bu elbise gündüzleri oldukça salaş biçimde kullanılarak konforun tadı çıkarılabilir. Geceye geçişte ise sezonda trend olan aksesuarı kocaman taşlı tokaya sahip kemerler seçilmelidir. Böylelikle gündüzden geceye ufak dokunuşlarla geçiş yapılabilir.

 

 Ton Uyumu

 

İster yaz olsun, ister kış olsun kombindeki ton çok önemlidir. Elbiseleri kombinlerken baştan aşağı aynı rengin tonlarıyla bütünlük oluşturarak ferah görünümler yakalanabilir. Bununla beraber, aynı elbiseyi zıt renk uyumuyla kullanarak şıklığa geçiş yapılabilir. Örneğin siyah kadife elbise gündüzleri gri tonlarıyla kullanarak günlük, gece ise kırmızı veya zümrüt yeşiliyle kullanılarak zıt şıklıktan faydalanılabilir.

 

 

Bir cevap yazın