Geçiş Mevsimlerinin Vazgeçilmezi Trençkotlar

 

trençkotTrençkot kelime anlamıyla su geçirmez kumaştan üretilen ve içine astar eklenen bir çeşit yağmurluk özelliği taşır. Dilimize İngilizce kökeninden geçmiştir. Geçiş mevsimlerinde, havanın ne sıcak ne soğuk olduğu dönemde vücudunuzu saran ve yağmurda ıslanmayı önleyen bir pardösü çeşididir. Genelde diz altı uzunluğunda olmasa da ayak bileklerine yaklaşan çeşitleri de vardır. Trençkot, Thomas Burberry tarafından kurulan bir firmanın üretimiyle beğenilmiş ve moda dünyasında yer edinmiştir. İlk tasarım sürecinde subayların ihtiyaçlarına göre su geçirmez kumaştan subaylar için üretilen trençkotları zamanla kadınlar dünyası da benimsemiştir. Dolayısıyla Trençkot her iki cinsiyetin kullanımına açık, unisex bir modeldir. Yaş, cinsiyet ve tarz ayrımı göz etmeden herkesin kullanımına açıktır.

 

 Trençkot Modelleri

 

Trençkot modelleri üretimi yapan firmanın stil tercihlerine göre değişiklik gösterecektir. Belden kemerli Trençkot modellerine sıklıkla rastlanılsa da farklı pek çok çeşidin içinde kemersiz olanları da mevcuttur. Elbiseyi andıran trençkot modelleri, sadece düğmeli, düğmeli ve kemerli, düğmesiz ve kemerli modeller de vardır. Son zamanlarda kemer yerine kullanılan ipler veya bağcıklar da göze çarpmaktadır. Trençkot modellerinde yan yana iki düğmenin olduğu fakat birinin iliklemek için kullanıldığı modellere sık sık rastlanılır. Bunun aksine boyun altında birleşen yalnız iki düğme barındıran modeller de vardır. Uzun ve orta boy modelleriyle sizleri karşılayan trençkotlar dökümlü olabilirken dar kesim modellere de sahiptir. Tarzınız ne olursa olsun kendinize uygun bir trençkot bulamama ihtimaliniz yoktur. Çeşit çeşit modellere sahip olan trençkotlar mevsim geçişleri için ideal seçimlerdir.

 

 Trençkot Fiyatları

 

Trençkot fiyatları de tıpkı modelleri gibi çeşit çeşittir. Her bütçeye uygun trençkot bulmak mümkündür. Seçilen marka ve kullanılan kumaşa göre değişiklik gösterecektir. 2018 modellerinde trençkot fiyatları 50 Türk lirasından başlayarak bin lira üstüne çıkan fiyatlara rastlayabilirsiniz. Hatta 10 bin Türk lirasına erişen tepe fiyatlar da mevcuttur. Fakat kaliteli bir trençkotu 300 liraya satın alabilir hatta internet ve sezon sonu indirimlerini takip ederseniz çok daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Trençkot, havanın nasıl olacağını tahmin edemediğimiz durumlarda hayat kurtaran bir özellik taşır. Hem sizin ıslanmanızı engeller hem de sizi terletmeden serin havadan korur.