Feracelerle Şıklık Yaratın

Azra Özer - Rüyam Ferace - ZümrütFerace; tesettürlü bayanların üstlerini örtme amaçlı kullandıkları uzun üst modellerdir. Oldukça modern kesimlerden oluşan feraceler, tesettürlü bayanların vazgeçilmez kıyafetlerinden biri olmaktadır. Moda ve tekstil alanında eskiye oranla daha modern kesimde ve daha modern kumaşlar ile üretilen feraceler tercih edilmekte. Kolay buruşukluk yapmayan, solmayan renklerde kumaşlardan üretilen, ütü zorunluluğunu ortadan kaldıran, her mevsimin özelliğinde göre üretimi yapılan bir giysidir. Yakasız ve uzun manto tanımı da ferace için uygun olmaktadır.

 Bin bir Çeşit Ferace Seçeneği

 

Bol ve dar ferace modelleri bulunmaktadır.  Feracenin üretim mantığı, vücut hatlarını kapamaktır. Yine de her türlü talebe göre dar kesim feraceler de bayanlara sunulmaktadır. Bazı ferace çeşitleri; klasik ferace, bol ferace, ayaklara kadar uzanan ferace, arkası uzun ön tarafı kısa model ferace, yarasa kol model ferace, fakir kol feracedir. Mevsimsel özellikler dikkate alınarak üretimi yapılmaktadır. Soğuk aylarda sıcak tutan kumaşlar tercih edilir ve renk olarak da daha koyu renklerden üretilir. Sıcak aylarda ise serin tutma özelliği olan ince kumaşlar tercih edilir ve daha açık renklerde üretimi yapılır. Özellikle tesettürlü bayanların tüm rahatlığı düşünülmüş, boyun ve göğüs kısmını kapatan yakalı ferace modelleri geliştirilmiştir. Böylelikle eşarp veya şalın da görevini üstlenmiştir. Yine isteğe bağlı olarak yakasız ferace modelleri de istenilen renk ve desende bulunabilir.

Ferace Modellerinin Kombinlenmesi

 

Ferace seçiminde kombin özellikleri renk uyumundan geçmektedir. Ferace bir dış giyim parçasıdır bu da feracenin eşarp veya şalla renk ve model uyumunu yakalamasını gerektirmektedir. Aynı kumaş özelliklerinde ve aynı renk tonlarında, zıt renk seçimleri yapmadan uyum yakalayabilmek mümkündür. Feraceler zor kombinlenen tesettür giyim seçeneklerinden değildir. Çok sayıda renk ve modelde bulunabildiği için, ara renk eşarp ve şallarla güzel uyum yakalana bilmektedir. Hem klasik hem de günlük feraceler bayanların gözdesi olmaktadır. Şık bir davete giderken daha oturaklı ve şık kumaşlardan üretilen feraceler tercih edilebilir. Spor ve günlük feraceler ise, daha salaş ve kullanımı kolay feracelerden oluşmaktadır. Günümüzde her talebe göre ferace modeli bulabilmek mümkündür.

 

Bir cevap yazın