Feraceler Tesettür Giyimin En Önemli Tamamlayıcısıdır

feraceYaz mevsiminde tesettürlü bayanların büyük kurtarıcısı olan dış tesettür giyim ürünlerinden biri olan feracelerdir. Model ve renk olarak çeşitlilik gösteren modelleri son zamanlarda kapalı giyinen hanımların gözdesidir. Feraceler tesettür giyimin ana hareket noktasıdır. Bu giyim tarzı modellerin gelişimi ferace kıyafete dayanmaktadır. Sadeliği ve dökümlü duruşuyla kapalı giyime uygun olan kıyafetlerden biridir ve hanımları daha zarif ve asil göstermektedir. Bununla da kalmayıp rahatlığı sayesinde giyen kişiye özgürce hareket edebilme şansı da sunmaktadır.

 

 Ferace Elbise Tipi Değildir

 

Kendine has modeli ve dikimi bulunmaktadır. Diğer kıyafetlerden de kategorik olarak ayrılır. Yani sadece ferace giyilip çıkılamamaktadır. Boydan düğmeli ya da fermuarlı modellerinden ferace altına bir takım tesettür kıyafet giyilir. Uzun tunik pantolon etekli bir kombin ile taçlandırılabilir. Yine altına uzun kloş etekler, dökümlü pantolon etekler, dökümlü salaş ve bol elbiseler çok yakışmaktadır. Bunların üstüne de uzun tesettür tunik dar olmayan body, bluz veya gömlekler iyi tercihtir.

 

 Tesettür Giyimin En Önemli Tamamlayıcısıdır

 

Feraceler kesinlikle tesettüre uygun kıyafetlerdir. Fakat içine kolsuz üst giyim kullanılmaması yerinde olmaktadır. Kolunuzu kaldırdığınızda ferace kolu sıyrılır ve ten gözükebilir. Eğer ferace altına uzun kollu giyinmezseniz dirseğe kadar uzun penye olan viskon kolluklardan kullanabilirsiniz. Örneğin alttaki yüksek belli kloş uzun etek üstüne pelerinli ekru bir bluz ile kombin yapılabilir. Bu kombin mint yeşili bir ferace ile tamamlanabilir. Tesettürünüzü bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Fakat hanımların dikkat etmesi gereken bir diğer husus da açık renk feracelerdir ki, hanımları olduğundan daha kilolu göstermektedir. Bu sebeple kilolu bayanların koyu renkler tercih etmesi yerinde olur.

 

 Ferace Altına Pantolon Tercih Edilmemelidir

 

Feracenin altına ne giyileceği konusunda kadınlar bir türlü karar verememektedir. Altına pantolon giymek konusunda kadınların kafasında pek çok soru bulunmaktadır. Vücut hatlarını ortaya çıkaracak biçimde olan pantolonlar kesinlikle tercih edilmemelidir. Zaten ferace alt giyimi tamamlayan üst giyimdir.

 

 Ferace Altına Etek ya da Elbise Tercih Edilmelidir

 

Ferace giyildiğinde ve yabancı bir yerde çıkarılma riski bulunduğunda pantolon yerine kesinlikle etek ya da elbise tercih edilmelidir. Pantolon giyilirse üstüne diz kapağını geçecek biçimde bol tunik giyilmelidir. Bu tür küçük detaylar tesettür giyim tarzını benimseyen hanımlar tarafından dikkat edilen hususlardır. Genç tesettürlü hanımlar için de küçük giyim tüyoları olarak sayılabilir.