Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

 

feraceTesettür giyiminde, günümüzde çok sık tercih edilen, tesettürlü bayanların vazgeçilmezi olan feraceler, çeşitli renk ve modelleriyle piyasadaki yerini almış durumda. Ferace alırken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Eğer bu noktalara dikkat edilirse, bir bayan hem tesettüre uygun giyinmiş olacak, hem de kendilerine uygun, rahat bir görüntü elde edebilecek.

 

 Feracenin vücut hatlarını kapatması

 

Feracenin asıl amacı, bir bayanın tamamıyla vücut hatlarını kapatmasıdır. Bu nedenle seçilen feracenin dar olmamasına dikkat edilmelidir. Bu sayede feraceyi giyen bir bayan, Hem feracenin giyim amacına uygun hareket etmiş olur, hem de yeteri kadar bol bir feraceyle rahat ederek, güzel bir görünüme sahip olur.

 

 Feracenin kumaş özelliği

 

Feraceler genel itibariyle tek renk giysilerdir. Bu nedenle feracenin üstüne ya da altına herhangi bir giysiyle kombin yapılmasına gerek yoktur. Sadece ferace kullanılarak da hem şık, hem rahat ve hem de tesettüre uygun bir görüntü elde edilebilir. Feraceler için kullanılan kumaş türü, sıradan kumaşlardan olmayıp, sadece dünyanın belirli yerlerinde üretimi yapılan kumaşlardır. Bu üretilen kumaşlar, kalite bakımından aralarında ayrılırlar. Ferace seçimi yapılırken, feracenin kumaşının, serin tutmasına, terletmemesine ve giyen kişiyi rahat ettirmesine dikkat edilmelidir. Bu yüzden fiyat olarak, kaliteli bir ferace diğerlerine göre biraz daha pahalı olsa da, rahatlık açısından, diğer düşük fiyatlı feracelere göre daha öndedir.

 

 Feracelerde nakış ve işleme

 

Feraceler renk, model bakımından çok fazla çeşide sahiptir. Tesettürlü bir bayan, klasik ve düz bir model seçebileceği gibi, hafif desenlerle süslenmiş ya da kolları yarasa model olan, birçok ferace modeli de tercih edebilir. Bu tamamen kişinin zevkine kalmıştır. Özellikle işlemeli ve nakış detaylı bir ferace alınmak isteniyorsa, bu işlemelerin kişinin tarzını ve zevkini yansıtıp yansıtmadığına bakılmalıdır. Böylelikle kişi kendine uygun ferace modelini almış olacaktır.

 

 Feraceleri yıkama şekli

 

Feraceleri yıkamadan önce mutlaka yıkama talimatı okunmalı ve ona göre ferace yıkanmalıdır. Aksi takdirde feracenin yapısında ve renginde solmalar, bozulmalar meydana gelebilir. Bu talimatlara uyulduğu halde, alınan feraceler çok uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilir.