Ferace Giyimin Kendine Has Özelikleri Vardır

feraceÜst giyim kıyafeti olarak kullanılan ve tesettür giyimin en önemli parçası olan feracelerin yanında elbise, tunik ve kap gibi isimlerle değişik tesettür giyim modelleri bulunmaktadır. . Model model, renk renk, değişik kalıplarda ve ölçülerde feraceler vardır. Kimi feraceler tuniği andırırken, kimisi de elbiseyi daha çok andırmaktadır. Çoğu ferace modelleri ise daha çok kap, kaban ve pardösü görünümündedir. Spor feraceler de mevcut olup genelde bu tarz ürünler genç tesettürlüler tarafından tercih edilmektedir.

 

 Ferace Altına Topuklu ve Düz Ayakkabılar Giyilebilir

 

Feracenin altına yüksek topuklu bir ayakkabı giymek daha riskli bir seçim olacaktır. Daha çok babet ve sandalet türü tercih etmek daha doğru olacaktır. Çünkü topuklular genelde tesettüre uygun ayakkabılar değillerdir. Özel gün ve gecelerde genelde abiye altına tercih edilirler. Ferace giyerek tesettüre uyum sağlamış bir bayan genelde kıyafet altına topuklu ayakkabı giyerek bu güzel görünüşü boşa çıkarmamalıdır. Çünkü tesettürün kendine özgür kurallarını unutmamak gerekir. Sadelik sağlanmalı ve fazla dikkat çekmemek gerekmektedir.

 

 Ferace ile Uzun Eşarplar ve Şallar Kullanılabilir

 

Bu durum tamamen kişinin kendine kalmış bir durumdur. Başörtüsü bağlamak kişinin kendi seçimdir. Fakat küçücük bağlanan eşarplar uzun ve bol tesettür giyim ile çelişik bir görüntü ortaya çıkarabilmektedir. Büyük boy eşarplar ve şallar kesinlikle doğru bir seçimdir. Ferace başörtüsü dolama bağlama metotları ile bağlanabilir. Dolama bağlama yöntemi ile bağlanan şallar da ferace üzerine çok yakışmaktadır.

 

 Kapşon Feracenin Bir Parçası Değildir

 

Kapşonlu ferace kap da kullanılan bir diğer modeldir. Yine önü düğmeli ve Kapşonlu olan feraceler daha çok bir tunik veya kap görünümünde olsalar da kumaş bakımından ferace kumaşı olduğundan dolayı ismine ferace denilmektedir. Kumaşı farklı olsa bir nevi kap ya da tuniktir aslında.

 

 Feraceler Bol Kesim ve Düz Kıyafetlerdir

 

Vücut hatlarını saklayan ve giyildiği diğer kıyafetlerle doğru bir uyum yakalayan ferace modelleri tercih edilmelidir. Zaten kesimleri ve beden ölçüleri itibariyle feraceler dar kesimler olarak üretilmemektedir. Günlük dış kıyafetlerde ve evde kullanım için ideal modeller arasında yer almaktadır. Düz kesimlerinin yanında bazı ferace modellerinde desen de kullanılabilmektedir.