En Çok Tercih Edilen Tunik Çeşitleri

 

tesettür tunikDeğişen tesettür modasıyla tesettürlü kadınların ve tesettürlü giyinmek isteyen kadınların tercihi çoğu zaman tunikler oluyor. Tuniklere uzun üst giysileri de diyebiliriz. Gömlekten t-hsorte, klasikten spora her türlü şekilde olabilirler. Tunikler tercihen pantolon ya da dar etek üstüne giyilebilirler.

 

 Tesettürlülerin Tercihi Tunikler

 

Kadınlar için tunik çeşitleri her renk, her desen, her yaşa ve bedene her ortama uygun olabilirler. T-short şeklinde olan tunikler kot pantolon ya da eşofman gibi altlarla tamamlanırken viskon, pamuk, kadife, keten, polyester, likra, tuniklerde kullanılan kumaşlar olduğundan altına kullanılan ürünler değişiklik gösterebilir.

 

 Tunik Alırken Neye Bakmalıyım?

 

Tunik alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olabilir. Almak istediğiniz tuniğin bakmanız gereken ilk özelliği kumaşı olmalıdır, terletmeyen, rahat hissettiren, üstünüze yapışmayan bir kumaş seçmek yararınıza olacaktır. Renk olarak aldığınız tuniği neyle kullanacağınıza dikkat etmelisiniz ve rengini ona göre seçmelisiniz. Alacağınız tesettür tunik size hitap etmeli. Tuniği kolye ile kullanmak istiyorsanız yakasının düz olmasına, önünde düğmelerin olmamasına dikkat edin. Bilezik ya da bileklik kullanacaksanız kollarında düğme, inci detayı olmamasına dikkat edin, elbette bu şekilde de takmak istediğiniz takıları kullanabilirsiniz ama düz olması daha hoş ve şık bir görüntü sağlayacaktır.

 

 Tunikler Nasıl Kullanılıyor?

 

Uzun bir tunik kullanıyorsanız normal bir pantolonla tercih edebilirsiniz, spor gölek tarzındaki tunikleri kot pantolonla ya da keten renkli pantolonlarla giymeyi tercih edebilirsiniz. Daha salaş görünümü olan kısa tunikleri balık etekle ya da kalem eteklerle giyebilirsiniz. Tuniklerin desenleri varsa eşarp seçiminizi bu desenlerin renklerine göre yapabilirsiniz.

 

 Sevilen Tunik Modelleri

 

Tuniklerde en çok günlük hayatta kullanılabilen tek renkli salaş modeller olurken ikinci tercih etek üstüne de bol pantolon üzerine de giyilebilen klasik tunikler. Gençler daha çok penye tipi tunikleri tercih ederken tarzlarına fark katmak isteyen gençler salaş modelleri tercih edebiliyor. Özel günlerde de kullanılabilen tunikler püsküllü modelleriyle ya da asimetrik kesimleriyle modayla yakından ilgilenenlerin tercihi oluyor.

 

Tuniklerde tercih edilen bir başka çeşit de bir bütün olduğu halde iki parça olan tunikler. Bunlar hem farklı bir görüntü oluşturuyor hem de tek parça rahatlığı sunuyor. Kolları veya yakaları farklı renk ve desende olan tunikler de bir diğer ilgi gören ürünlerden.