Dış Giyimde Feracenin Önemi

 

ferace modelleriDış giyimde her sezon birçok bayan tarafından beğenilerek giyilen kıyafetlerin başında ferace gelir. Hem şık duruşu hem rahat ve pratik olması ile bayanların ilgisini çeken ferace, her yıl çıkan yeni modelleri ile de kendi alanında fark yaratmakta ve tesettür dış giyim denildiği zaman bayanların ilk aklına gelen kıyafetlerin başında yer almaktadır. Bayanlar tarafından bu kadar çok ilgi gören ferace de bu senenin en çok ilgi gören modelleri şu şekildedir:

 

 Elbise Havası Veren Feraceler

 

Boyu ayak bileklerine kadar uzanan ön kısmı dize doğru tam ortadan ‘A’ şeklinde yırtmaçlı gelen bu ferace modeli bu senin en çok konuşulan feraceleri arasında yer alacaktır. Dışarıdan bakıldığı zaman görenlere daha çok elbise gibi duran bu ferace modelinde dikkat çeken bir diğer özellikte yarasa kol kesimi ve manşetlerindeki gold detayları ile yakasında göğüs kısmına doğru şekilli inen gold işleme detaylarıdır. İnce detayları ile bu ferace modeli bayanlara aradıkları zarafeti verecektir. Siz de zarif şıklık arayan bayanlardan biri iseniz bu ferace modelinin saks mavisi, zümrüt yeşili ya da siyah renklerinden birini gardolabınızda mutlaka bulundurmalısınız.

 

 Her Sene Moda Olmayı Başaran Fermuarlı Feraceler

 

Günlük hayatta giyeceğiniz daha pratik ve sade bir ferace arıyorsanız; tercihinizi kolayca giyip çıkarılabilen fermuarlı feracelerden yana kullanabilirsiniz. Her yıl raflarda görebileceğiniz fermuarlı feracelerin genellikle kol kısımlarında detaylar bulunur iken; bazı feracelerin ortasında yer alan fermuarın her iki tarafında desenler ya da işlemeler bulunabilir. Ayrıca bazı feracelerde gizli fermuar şeklinde uygulamalar kullanılabilir. Bu feraceler fermuarlı olduğu için giyip çıkarmak açısından son derece pratiktir.

 

 Önü Kuşaklı Feraceler

 

Feracelerin önü genellikle düğme ya da fermuarla kapatılmaktadır. Kuşaklı ferace modellerinde ise feracenin ön kısmında düğme ya da fermuar bulunmaz. Ön kısmında bunların yerine bir kuşak yer alır ve isteğe göre önü kuşakla kapatılabilir ya da açık kalabilir. Bu ferace modelleri genellikle daha bol kesim olup salaş durmaktadır. Biraz daha hareketli model arayan bayanlar için de kol kısımlarında işleme detayları olan kuşaklı feraceler bulunmaktadır.