Büyük Beden Tesettürlü Bayanlar Nasıl Giyinmelidir?

büyük beden tesettürBasen, kalça ve göbek fazlalığı olan kilolu hanımlar alt kısma daha koyu renk, üst kısma daha açık renk kıyafetleri tercih etmelidirler. Kilolu bölgeyi gizleyip, arka plana atacak parçalar seçilmelidir. Dar, açık renk, enine çizgili ve iri desenli seçimlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Zaten günümüzde büyük beden satan mağaza ve online satış siteleri bulmak mümkündür. Günümüzde büyük beden tesettür modellerinin en güzel örnekleri zariftesettur.com adresinde bulunmaktadır.

 

 Büyük Beden Tesettür Kıyafetlerde Ne Tür Kumaşlar Seçilmelidir?

 

Kumaş seçimi de çok önemlidir. Kalın ve kabarık duran kumaşlardan kesinlikle kaçınılmalıdır. İpek, krep, şifon gibi kumaşlar kişiyi daha zarif gösterir. Örneğin brokar kumaştan dikilen özellikle iri pileli uzun etekler asla bu kişilere göre değildir. Akışkan kumaşlar olarak nitelendirilen ipeksi kumaşlar da vücudu saracağı için yanlış tercih olabilir. Bunun yerine beden ölçüsüne uygun kesimlerde büyük beden tesettür kıyafetler satan yerlerden alışveriş yapmak daha yararlı olacaktır.

 

 Büyük Beden Kıyafetlerde Renk ve Desen Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Siyah renk kişiyi zayıf gösterir. Ancak tabi ki ömür boyu siyah giymek zorunda değilsiniz. Kiloları kamufle etmek adına koyu renk formunda elbiseler ilk tercihiniz olmalıdır. Tesettür giyimde düşük bel pantolonlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Bel kısmınız kalınsa ve illa kemer takacaksanız ince bir kemer kullanmalısınız. V yaka bluzler üst bedeni uzun gösterir. İnce bir görüntü sağlar. Bunu uzun bir kolye ile daha da vurgulayabilirsiniz.

 

Üst giyimde desenli tercih ediyorsanız alt taraf muhakkak koyu ve tek renk olmalıdır. Desende dik çizgiler ve iri olmayan desenliler ilk tercih olmalıdır. Baskılı ve logolu üstler alt vücudu kilolu olanlara çok yakışmaktadır. Üst vücudu kilolu olanlar bu bölgeye vurgu yapmamalıdırlar, bu sebeple sade parçaları seçmelidirler. Kıyafet satın alırken bir beden büyük veya bir beden dar almamalısınız. Kendi beden ölçünüze göre giyinmelisiniz. Çünkü problemli bölgeleri gizleyeceğiz derken daha kilolu görünme riski oluşabilir. Ne çok bol ne de çok dar giymemelisiniz.

 

Eğer model ve beden bulmakta zorlanıyorsanız, en güzel örnek modellere online satış sitelerinde ulaşabilir ve güvenle satın alabilirsiniz.