Büyük Beden Tesettürde Giyim Tercihi Nasıl Olmalı

 

 Büyük beden tesettürBüyük beden bayanlar için tesettür giyim seçimleri yaparken nereleri gizlemek gerekiyorsa o bölgede çeşitli giyim hileleri yapmanız şarttır. Kilolar eşit şekilde tüm vücudunuza dağılmışsa o zaman kesimlerin etkisinden yâda renklerin özelliklerinden faydalanarak kombinlerinizi gerçekleştirebiliriz. Giyilen giysinin kesimleri kadar renkleri de kiloları kapatmakta etkilidir.

 

 Büyük Beden Tesettürde Bol Kıyafetler Tercih Edilmeli

 

           Büyük beden tesettür giyen bayanlar her ne olursa olsun vücuda yapışan kıyafetlerden kaçınmalıdır. Tarz diye giymeyin, kıyafetlerinizi size yakışma durumuna göre seçin. Dar bir giysi ya da bluz kullanmak istiyor olabilirsiniz ancak; bu giysi sizin bel ve üzeri bölgenizi daha fazla ön plana çıkaracaktır. Bu yüzden şifon bluzlar kullanım için en iyi tercihtir. Şifon giysiler daha rahat ve geniş yapıya sahiptir. Bedeninizde hiç bir fazlalığı göstermezler. Şifon bluzun yanında yine uzun bir etek kombinleyerek kullanabilirsiniz. Bu tercih hem rahatlık sağlayacak hem de şık görünmenize yardımcı olacaktır.

 

 Renklerin Kilo Üzerindeki Etkisi Unutulmamalı

 

Renk tercihi büyük beden tesettürlerde dikkat edilmesi şart olan en önemli konudur. Renk tercihi kesinlikle koyu tonlarda olmalıdır. Daha açık renkler, yatay çizgiler ve geniş desenli yâda asimetrik işlemeli kıyafetler sizi daha geniş ve daha kilolu gösterir. Bu yüzden kombin yaparken tek renk kombinine özen göstermelisiniz. Koyu tonlardaki renkler daha zayıf ve formda görünmenize yardımcı olur. Bu sebeple koyu tonlarda bir gömlek kullanarak altına yine o tonlarda bir etek giyebilirsiniz.

 

 Büyük Beden Tesettür Giyimde Pantolon Tercihi

 

Son kısımları asimetrik şekilde işlenmiş gömlek çeşitlerinden kaçının. Ön tarafı kısa arka tarafı uzun yanları çeşitli biçimlerde kesilmiş olan gömlekler bilindiğinin aksine sizi daha fazla kilolu gösterir. Tunik yâda gömlek uçlarının kesinlikle ama kesinlikle düz kesilmiş olması şarttır. Aynı biçimde pantolon tercih ettiğinizde paçaları mutlaka ama mutlaka dar olmalıdır. Bol paçalı pantolon kullanmak gibi bir hataya düşmeyin. Boy uzunluğunuz özellikle de çok fazla değilse bu mutlaka büyük bir yanlış olacaktır. Bol paçalı pantolonlar kısa uzunluktaki boylarla bir araya geldiğinde sizi çok daha fazla kilolu göstereceğinden paçası dar olan pantolonları tercih etmenizde fayda olacaktır.