Büyük Beden Tesettür Giyimde Hangi Parçalar Tercih Edilmelidir?

 

tesettür büyük bedenBüyük beden kıyafet bulmak eskiden bir hayli zordu. Şimdi ise büyük beden kıyafet giyen tesettürlü kadınların imdadına yetişen birçok marka var. Her beden ölçüsüne ve her zevke hitap eden özel tasarımlar mağaza vitrinlerinde yerini almış durumda.

 

Vücut Yapısına Uygun Seçimler Yapılmalı

 

Zayıf kadınların bile yanlış kıyafet seçimi sonucunda kilolu görünmektedir. Bu sebeple kilolu kadınların bu konuda daha da dikkat etmesi gerekmektedir. Tercih ettiğiniz elbisenin sizi daha fazla kilolu göstermesini istemiyor iseniz vücut tipinizi iyi bilmeniz gerekmektedir.

 

Ton Sür Ton Uyumu Tercihleri Arasında Olmalıdır

 

Bu yıl modasında en çok öne çıkan ton sür ton uyumu büyük beden giyinen kadınların tercihleri arasında olmalıdır. Tepeden tırnağa aynı tonlarla yapılmış kombinler, modern görünümü sağlarken, sizi olduğunuzdan daha zayıf göstermesini sağlayacaktır.

 

Beden Ölçünüze Uygun Giyim Parçaları Tercih Edilmeli

 

           Büyük beden tesettür giyimde kadınlar kat kat elbise giyimi sergilemektedir. Bunun tam aksine kat kat elbiselerden kurtularak sade kesime sahip bir elbise tercih etmeleri gerekir. Fakat tercih ettiğiniz elbisenin bedenini ne bir kaç beden küçük alın ne de bir kaç beden büyük alın. Tesettür giyim tercihlerinde bedeninize tam oturacak giysi parçaları tercih edilmelidir.

 

Kalem Etek Ve Bluz Kombini

 

Eğer orantılı kiloya sahip iseniz, kalem etekler ve uzun bluzlar mutlaka denenmesi gereken kombinler arasında bulunmaktadır. Vücuda çok yapışmayan kalem etek modeli ile asimetrik kesimlere sahip kalçaya kadar inen gömlek harika bir görüntü oluşturmaktadır. Kalem etek ve gömlek modelini aynı renk ya da yakın tonlarda seçmelisiniz. İnce topuklu ayakkabı küçük çanta ile özel gecelere katılabilirken, düz babet ayakkabılar ile günlük hayatta da kullanabilirsiniz.

 

Enine Çizgili Modeller Tercih Edilmemeli

 

Çizgili ve desenli giyim parçaları kilolu kadınları daha fazla kilolu göstermektedir. Büyük beden giyinen kadınların enine çizgiler yerine boyuna çizgiler tercih etmesi lazım. Boyuna çizgiler enine çizgilere oranla daha zayıf göstermektedir. Bu yıl modasında yer alan boyuna çizgili gömlekler kilolu kadınlar için oldukça idealdir. Desenli kıyafetlerde ise, büyük desenler yerine gözü çok yormayan küçük desenlere sahip modelleri tercih etmelisiniz.