Bu Yılın Modası Olan Tesettürlü Elbise Modelleri Hangisidir?

tesettür elbiseGeçmiş dönemlerde özellikle tesettürlü bayanların bulmakta zorlandığı tesettür kıyafetlerini artık günümüzde birçok mağazada ve ya internet sitelerinde bulabilmemiz mümkündür. Çeşit çeşit ve renk renk elbiselerin yer aldığı mağazalarda birçok tesettürlü bayanların zevkine ve tarzına uygun olarak tesettür elbise bulabilmek mümkün hale geldi. Dantel yılın modası haline gelmiş elbiseler üzerine işlenerek elbiselere ayrı bir hava katmıştır. Özellikle elbiselere üç katlı danteller işlenerek daha modern bir hava katmıştır.

 

Düz ve sade renkteki elbise modelleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yılın modası olmuştur. Özel gün ve davetlerde giyilebilen bu düz renk ve sade elbiseler günlük olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Ayrı bir havası olan güpürler de bu sene elbiselere eşlik etmiştir. Volanlı kol elbiseler çiçek desenlerle kombin yapılarak daha modern ve şık olması sağlanmıştır. Vazgeçilmez renk olan siyah, üzerine renkli nakış işlemeleri de eklenerek daha asil bir görünüm olmuştur.

 

 Hem günlük heyette hemde özel günlerde kullanılabilecek elbise modelleri hangileridir?

 

Açık renklerin tercih edildiği elbiselerde çiçek desenli elbiseler de bu yılın modası haline gelmiştir. Rahatlık ve salaş seven tesettürlü bayanlar da unutulmamış asimetrik geniş ve salaş elbiseler de yer verilmiştir. Özellikle terletmeyen kumaşlardan geniş kesim elbiseler rahat sevenler için tasarlanmıştır. Bu salaş ve geniş kesim elbiseler üzerine boncuk, inci ve dantel işlemeleri de eklenerek hem günlük hayatta hem de özel günlerde ve davetlerde giyilmesi sağlanmıştır. Rahatlığı sevenler için ayrı bir tarz oluşturulmuştur.

 

Fırfır detaylarının kol ve elbisenin alt kısmına dikilmesi de son derece şık görünmesini sağlamıştır. Pastel tondaki elbiselere bel kısmına ince bir kemer ve kol, etek ucuna fırfır detayı de eklenerek elbiselerin çok havalı görünmesi sağlanmıştır. Genellikle ayak bileğinde biten elbiseler tasarlanmış ve rahatlık ön planda tutulmuştur. Koyu renkteki elbiseler de altın varaklarla süslenmiş, göz alıcı olması sağlanmıştır. Deri kumaşın a moda olduğu bu senede deri kumaşı seven tesettürlü bayanlar unutulmayıp, üst kısmı düz renk etek kısmı da deri kumaştan tasarlanarak elbiselere daha modern ve şık bir hava katılmıştır. Farklı renklerde elbiseler bu yılda dikkat çekmiştir.