Ayakkabılarla Tesettür Kıyafetler Nasıl Birleştirilmelidir?

 

tesettürTesettür giyim konusunda pek çok bayan zorluklar yaşamaktadır. Bu durumda bayanlar tercih yaparken dikkatli ve özenli davranmaları gerekir. Şık ve tarz görünmeleri adına bu durum çok önemlidir. Genelde kapalı bayanların şık ve modern görünemeyecekleri konusunda bazı iddialar vardır, ama bunlar doğru değildir. Özenli ve doğru bir seçim sonucunda kapalı bayanlar da gayet şık görünebilirler. Tesettür elbise seçimi kadar altına giyilen ayakkabının da önemi çok büyüktür. Ayakkabılar bayanların genel olarak şıklıklarını tamamlayan en önemli aksesuardır. Bu konuda çok dikkatli ve özenli bir seçim yapmak çok önemlidir.

 

 Ayakkabı Seçiminde Tesettür Elbise Modeli Önemli Midir?

 

Tesettür elbise altına ayakkabı seçerken elbisenin modelinin de önemi büyüktür. Genellikle spor model elbiselerin altına klasik ayakkabı giymek çok doğru olmaz. Bu durum özensiz ve rüküş bir görüntü ortaya çıkarır. Bu durumda özenli davranmak oldukça önemlidir. Genel olarak uzun bir tesettür elbisenin altına topuksuz babet tarzı ayakkabı giymek uygun olur. Eğer elbise çok uzunsa ve siz elbisenizin yerlerde sürünmesini istemiyorsanız ve daha naif ve ince bir görüntü istiyorsanız topuklu ayakkabı modellerini tercih etmelisiniz. Bu şekilde daha özenli ve daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun yanında genel olarak uzun boylu tesettürlü bayanlar daha uzun olmamak için babet ayakkabılar gibi düz taban ince ayakkabılar ile kombin ederler. Tüm bunların dışında spor model elbiseler ile spor ayakkabı kombini yapmak daha şık ve daha uyumlu görünmek için çok önemlidir.

 

 Ayakkabı ile Tesettür Elbise Uyumu Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür elbise için ayakkabı seçerken elbise ile ayakkabının uyumlu olması çok önemlidir. Topuklu veya düz ayakkabı seçimi kıyafetin özelliği ile ilgilidir. Genel olarak renk uyumlarına dikkat ederek baştan ayağa uyumlu görünmelisiniz. Bunun yanında genel olarak elbise seçimini ayakkabılar ile bütünlemek çok önemlidir. Genellikle elbiselerin altına giyilecek olan topuklu ayakkabı sizin modern ve daha kadınsı bir görünüm yapmanızı sağlar. Bu durumda genel olarak bayanların şık ve özenli görünmeleri sağlanabilir. Kıyafetler göz önünde bulundurularak ayakkabı seçimleri yapılabilir.