2018 Yılı Tesettür Modasında Neler Yer Almaktadır?

tesettür modası2018 yılında tesettür moda dünyasını genel olarak sade bir şekilde şıklık sağlayan kıyafetler ve kombinler oluşturmaktadır. Mevsimsel olarak bakıldığında, kış mevsimi kapsamında daha çok tarçın rengi tonları tercih edilecek gibi durmaktadır. Genel olarak renkler arasında kontrast oluşturmak 2018 yılı tesettür modası için temeli oluşturmaktadır. Sezona tesettür giyim penceresinden bakıldığında ise trendleri uzun elbise modellerinin oluşturduğunu görmekteyiz.

 

Tesettür abiye modellerinde ise durum ışıltının hakim olduğu, çiçek ve boncuk süsleme detaylarına sahip tasarımların öne çıktığı şeklindedir. Oluşturduğunuz tesettür kombinlerinde en doğru şekilde görünmek ve şık olmak istiyorsanız eğer, 2018 yılının en fazla tercih edilen renkleri olan uçuk tonları eşarplarınızda kesinlikle kullanmalısınız. Bu bağlamda eğer giydiğiniz kıyafet koyu bir renge sahip ise, kombinlediğiniz eşarbın renginin uçuk tonlarda olması hiç bir şekilde kötü durmayacaktır. Bu sezonda beyaz renkler ve mavinin uçuk tonları en sık tercih edilen renkler arasındadır. Bu renklerden sonra en popüler ve moda renkler ise mat renklerin neredeyse tamamıdır.

 

 Yaz ve Kış Modası

 

Mevsim olarak ele alındığında yaz mevsiminde kombin oluşturmak kış mevsimine göre bir hayli kolay olmaktadır. Bu durumun en büyük nedenlerinden bir tanesi, yaz mevsimine uygun olan renklerin kadınları en fazla kurtaran renklerden oluşmasıdır. Bu yaz sezonunun en gözde modelleri çiçek desenli ve rengarenk tasarımlardan oluşan modellerdir. Özellikle de nut renkler ve haki tonları yaz mevsiminde kadınlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. 2018 yılının yaz sezonunda en sık tercih edilen kıyafetlerden bir tanesi tuniklerdir. Uçuşan kumaşlar, fır fır etekler ve capcanlı renkler ile yaza damgasını vurmaktadır.

 

 Kış Kombinleri

 

Kış mevsimi kombinlerinde kullanılacak renkler yaz mevsimine kıyasla daha sınırlıdır. Fakat uzun kabanlar her kış sezonunda olduğu gibi, bu sezonda kadınların vazgeçilmezi olarak kalacaktır. Uzun hırkalar ile uzun çizmeler kış sezonu boyunca en çok kullanılan tesettür giyim ürünleri olacaklardır. Ancak daha spor tarzda giyinmeyi seven kadınlar yine tercihleri spor tüylü montlardan yana olacaktır. Bu bağlamda kış sezonunun trend renkleri ise tarçın rengi, tarçın tonları ve haki yeşili ve tonları olacaktır.