2018 Yaz Kreasyonunda Tesettür Giyim Modelleri Nasıldır?

tesettür giyim modelleriHer yıl olduğu gibi 2018 yaz sezonunda da tesettür giyim modelleri oldukça iddialı bir başlangıç yaptı. Renk ve desen olgusunu ön plana çıkartan 2018 yaz kreasyonu, yaz renklerinin harmanlanmış haliyle görücüye çıkmaktadır. Özellikle, turuncu ve sarı tonlarının bu sezona hakim olması, tesettür giyim modellerinde renk tercihlerinin de belirlenmesini sağlamıştır.

Model olarak ise 2018 yaz sezonu tesettür giyimde genellikle kemerli ve bol kesim kıyafetler sunmaktadır. Kemer özellikle tokalı kemer aksesuarlarının kıyafetlerde oldukça sık kullanılması, moda takipçilerinin de gözünde kaçmamaktadır. Ayrıca, model olarak hakim yaka tesettür elbiseler de 2018 yılında oldukça fazla kullanılmaktadır. Kıyafet modelleri oldukça çeşitlenmek ile birlikte genel olarak tesettür elbiselerde renk ve desen faktörü ön planda yer almaktadır.

 

 Vücut Tipine Göre Tercih Edilmesi Gereken Tesettür Elbise Modelleri

 

Tesettür giyimde özellikle şıklık olarak ön planda yer almak isteyen bayanlar vücut tiplerine göre kıyafet tercih etmelidir. Kıyafetin tarzı ve dokusu istenilen vücut formuna uygun olduğu sürece şıklık konusunda bir adım önce olacaksınız.

 

Genellikle salaş olarak tabir edilen spor tesettür kıyafetler, hafif bol kesim olarak üretildiği için basen kısmından kiloya sahip olan kişiler bu tür modellerde daha rahat hareket edecektir. Bel kısmı zayıf olup, basen kısmı kilolu olan bayanlar kemerli ayda belden büzgülü tesettür elbiseler tercih etmemelidir. Bunun yerine daha düz ve bol inen kıyafetler vücut kusurlarını kapatma konusunda ideal yapıdadır. Zayıf formda olan bayanlar ise yaz aylarında kol ve bel bölgesi dökümlü kıyafetleri tercih ederek, vücutlarına hacim kazandırabilirler.

 

 Ten Rengine Göre Tesettür Elbise Seçimi Nasıl Olur?

 

Özellikle yaz aylarında tesettür giyimde renk olgusu ön plana çıkmaktadır. Fakat ten ve göz renginize uygun kıyafet seçimi tarzınızın daha kolay şekilde bulunmasını sağlayacaktır. Özellikle, buğday tenliler yaz aylarında turuncu ve sarı tonlarını tercih edebilirken, esmerler mavi ya da yeşil renklerini kullanabilirler. Açık en ve göz rengine sahip olan bayanlar ise renk konusunda bir sınır uygulamak zorunda değildir. Açık tenli bayanlar her rengi kaldırabildikleri için tesettür kıyafet seçiminde de farklı pek çok rengi bir arada kullanabilirler.