2018 İçin Tercih Edilebilecek Büyük Beden Tesettür Modelleri

 

Asya Elbise - Bordo - Amine Hüma Tesettür giyim de hafif kilolu bayanlar mutlaka kamuflaj yaparak giysi tercih etmelidir. Bu bakımdan büyük beden tesettür sene içinde daha çok salaş modelleri yer verdi. İkili takımlarla kombin sağlanan modeller hem üst parçada hemde alt parçada salaş kesimlerde moda oldu. Pantolonlar bol inerek bol paçalarla devam etmektedir. Aynı şekilde üst giysi parçası da aşağıya kadar bollaşarak devam eder. Bu modeli tercih etmek kilonun net olacak ortaya çıkmasına engel olur. Ayrıca sadece karın bölgesi değil bu modelin tercih edilmesi ile bacak ve basenleri de gizlemek mümkün olacaktır. Bu parçalar ile kilo kapatması sağlanırken modayı da takip etmek mümkün oluyor. Çünkü 2018 senesi içinde bol kesim ikili takımlar moda akımına yerleşti.

 

Büyük Beden Tesettür Tunik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür giyim de büyük beden olarak tunik giymek isteyen bayanlar tuniklerin bol olanlarını veya aşağıya kadar pardösü gibi uzayan modellerini tercih etmelidirler. Bu şekilde tayla dahi kombin yapılırsa yinede karın gibi üst bölgeleri kapatmak mümkün olacaktır. Tunikleri kombinlerken altına giyilecek pantolon ya da taytlar koyu renkte seçilmelidir. Tunik seçimi sadece aşağıda değil mümkün olduğu kadar bel kısmından bollaşarak başlayan modelleri seçmek daha doğru olur. Takı ya da çanta gibi aksesuar detayında ise daha narin parçalar seçmek gerekir.

 

Büyük Beden Tesettür Desenleri ve Renkleri Nasıl Seçilmelidir?

 

Büyük bedende giyilecek tesettür giyim için açık renk düşünmek yanlış olur. Açık tonlar kilo kapatmaz ve kilonun göze çarpmasına neden olabilir. Desen olarak ise yana değilde boya çizgili kumaş desenleri tercih edilmelidir. Aşırı hareketli kumaşlardan uzak durmak sade ve koyu renkler seçmek doğru seçim yapmayı sağlar. Siyah ve koyu kahve tonları büyük beden de tam olarak kilo kapatmaya doğrudan etki eder. Üzerine kesimin de bol olması tamamen kamuflaj yapmayı sağlar. Ayakkabı ve çanta gibi detay aksesuarları da bu tercihlerin üzerine daha sade ve küçük detaylarda olmalıdır. Renk seçimi için yaz mevsiminde koyu renklerin açık tonları tercih edilebilir. Açık kahve ya da açık renkte bir hardal tonu ile hem yaz rengi kullanılmış hemde büyük bedene uygun bir renk seçilmiş olur.