Kış Mevsiminde Tesettür Modası Nasıl Olmalı?

tesettür modasıTesettür modası, tesettürlü kadınlara hem kullanım rahatlığını hem de modanın trend parçalarını sunmaktadır. Eskiye oranla günümüz modasında tesettür giyimlerinde daha çok çeşitlilik artmıştır. Bu sebeple tesettürlü kadınların kendi zevklerine ve vücut ölçülerine uygun modelleri bulması daha da kolaylaşmıştır. Tesettür giyim parçaları model ve renk açısından çeşitlilik gösterdiği için kış ve yaz modasından da faydalanılarak trend renklerin belirlenmesine yardımcı olmaktadır. Kış mevsiminde trend renk olduğu düşünülerek çoğunlukla koyu tonlara sahip renkler tercih edilmektedir. Fakat bu durum doğru değildir. Kış modasında da birçok renk rahatlıkla kullanılmaktadır. Koyu tonlar moda olmasından ziyade çabuk kirlenmesin ve eskimesin mantığı ile daha çok tercih edilmektedir.

 

 Kış Mevsiminde Dış Giyim İle Ayakkabı Uyumu Oldukça Önemlidir.

 

Tesettür modelleri pardesü ve trençkot gibi uzun modellerden oluşmaktadır. Bu nedenle tesettür giyim alışverişi yaparken muhakkak kullanacakları tesettür modeline uygun ayakkabı tercihinde bulunmaları gerekir. Ayakkabı modelinin ve renk seçeneklerinin artması ile birlikte siyah bot ve ya siyah çizmelere rağbet kalmamıştır. Siyah bot ve ya çizmeler yerine günlük yaşantıda rahatlıkla kullanılabilecek desenli bot modelleri son zamanlarda oldukça trend parça haline gelmiştir. Tüylü ve çiçek desenli çizmeler, pek çok farklı renklere sahip botların olması sayesinde tesettür kombinlerde rahatlıkla şık bir görünüm oluşturabilirsiniz. Dış giyime uygun bir bot tercihinde bulunmak sizi olduğunuzdan daha şık gösterecektir. Çünkü dış giyim ürünleri uzun modellerden oluştuğu için göze çarpan detaylardan biriside ayakkabı olmaktadır. Dış giyime zıt uyum sağlayacak ayakkabı modeli ve ya renginde tercih yapmak uyumsuz ve nahoş bir görüntüye sebep verir.

 

 Vücut Yapısına Uygun Modeller Tercih Edilmelidir

 

Kadınların kıyafet alırken yaptığı yanlışların başında bedenine uymayan ölçülerde kıyafetleri tercih etmesidir. Bunların arasında özellikle montlar ve pardesüler gelmektedir. Mont ve pardesüler zaten üretim olarak geniş yapıya sahiptir. Bu sebeple kilo alırım mantığı ile alınan bir beden büyük montlar kadınların üzerinde oldukça geniş durmaktadır. Bu durum tesettürlü kadınların olduğundan daha kilolu gözükmesine neden olacaktır. Özellikle göbek çevresinde kilosu olan tesettürlü kadınlar daha çok bel kısmı daralan modellerde montlar tercih etmeliler. Büyük göğüslere sahip olan tesettürlü kadınlar ise aşağıya doğru bollaşan montlar tercih etmelidirler. Böylelikle kilolu olan bölgelerin gizlenmesini sağlamış olurlar.