Tesettür Giyimde Bu Sene Neler Tercih Ediliyor?

tesettür giyimHiç şüphesiz son zamanlarda tesettür giyim ürünleri eskiye göre artmıştır. Artık tesettür giyimde birçok marka ön plana çıkmış, üretilen ürünlerin kalitesi ve çeşitleri artmıştır. Belli giyim tarzları oluşmuş ve kişiler sınırsız seçeneklerle kendi tarzlarını oluşturmaya başlamıştır. Siz de istediğiniz şeyi çok rahat buluyorsunuz değil mi? Peki bunca ürünün içinde bu yıl tesettür giyim konusunda en çok neler tercih ediliyor?

 

 Bol Paça Pantolonlar

 

Son zamanlarda salaş giyim moda haline gelmiş, bayanlar üzerine yapışmayan rahat kıyafetler tercih etmeye başlamıştır. Bunların başında da bol paça kısa boy pantolonlar başı çekmektedir. Üzerine kısa gömlek ya da tunikle bile rahatça kombine edilen bol paça kısa pantolonlar rahatlık bakımından çok kişinin aldığı bir kıyafettir.

 

Çeşitli renklerdeki bu pantolonlar uzun ceketlerle de tamamlanabilir.. Konfor bakımından siz de bu pantolonları tercih ediyorsunuz değil mi? Bol paça kısa boy pantolonların desenli modelleri de bulunmaktadır. Çizgili desenli olan pantolon modelleri de çok kullanılmaktadır. Yaza damgasını vuran pantolonlar bol paça kısa boy pantolon çeşitleridir.

 

 Takımlar Yazın Vazgeçilmezi

 

Bu yazın tesettür giyimde en çok tercih edileni takımlardır. Alt üst aynı renkte olan takımlar “Bugün ne giymeliyim?” sorusuna hazır cevap gibidir. Üzerine yaza uygun bir şal kullanarak hemen dışarı çıkmaya hazır hale gelirsiniz. Kadınları büyük bir dertten kurtarıyor değil mi? Takımlar tunik pantolon şeklinde olabileceği gibi etek ve üst şeklinde de olabilir.

 

Hatta sadece gömlek ceket, tunik yelek gibi takımlar da mevcuttur. Bu takımlar aynı renkte ya da uyumlu renklerde tasarlanmış olabilir. Tarzınız hangisine uygunsa onu seçebilirsiniz. Klasik giyime de spor giyime de uyan takımlar üretilmektedir. Yani takımlar aslında tesettür giyimde büyük bir nimet. Hızlıca hazırlanıp evden çıkmak istiyorsanız bir ya da birkaç tane takım edinmelisiniz.

 

 Arap Tarzı Şal Bağlama

 

Bu yıl tesettürde farklılık yaratan ve çokça kullanılan şal modeli Arap tarzı şal modelidir. bu modelde hazır bone ya da düz bone yapılabilir. Hazır boneler katlanmış şekilde paketten çıkmaktadır ve kullanımı da pratiktir. Şalda ise krep ya da genelde düz renkli herhangi bir şal yapılabilir.

 

Boyuna salaş olarak atılan şallar bu yazın en çok tercih edilen şeklidir. Arap tarzı şal bağlamanın yanında topuzdan bir kat dolandırılarak yapılan modeller de kullanılabilir. Her tür şalla rahat bir şekil yapılabilir. Sıradan şal bağlama tekniklerini herkes yapıyor değil mi? Bu yıl çok tercih ediliyorsa denemekte fayda vardır.